Fontosnak tartjuk a szemléletváltást a táplálkozásban, a növényi alapanyagok előtérbe helyezését. A nagyüzemi állattartás, amely az állatokat megillető bánásmód legalapvetőbb kritériumainak sem tett eleget sok esetben, az állatok hormon és antibiotikumos kezeléssel való neveltetése a gyors növekedés érdekében, illetve a különféle nem természetes táplálékkal történő etetés vezetett bennünket az elhatározásunk megvalósításához.

 

Nem a húst fogyasztók ellen tiltakozunk ezzel, hiszen a saját háztáji gazdálkodásban, a természetes környezetben nevelt állatok tartása (amelyek tápláléka gabona és sok zöld) évezredek óta élelmiszere az embernek. Ám a mai piaci viszonyok sokkal inkább a gyors és nagy haszon elérése érdekében „felfújt”, „hormonkezelt” állatok húsát kínálják eledelül. Ez ellen tiltakozik a testünk és az elménk is! Mi csupán alternatívát szeretnénk kínálni azoknak, akik a felismerés és változtatni akarás útjához értek.

 

A felismerést követően évekig saját magunk voltunk a „kísérleti alanyok”. Eredményeinket összefoglalva úgy döntöttünk, hogy közkinccsé tesszük – élelmiszerek formájában –az eddig tanultakat.

 

Sok évvel ezelőtt kezdődött a kísérletsorozat. Keserves és mégis nagyon szép évek voltak ezek. Nagyon nehéz volt olyan ételeket készíteni, amelyek nem tartalmaztak mesterséges ízfokozót és színezéket, tartósítószert, mégis megállja a helyét bárkinek az asztalán, íz, minőség és tápérték szempontjából. A legkisebb eredményt is hálás szívvel fogadtuk.